KUKA MINÄ OLEN?

Puoluetoiminnan ytimessä tulee aina olla se, että jokainen kokee olevansa tärkeä kokonaisuuden kannalta.

 

Olen helposti lähestyttävä kolmen lapsen yhteishuoltaja. Yhdellä lapsistani on kehitysvamma. Synnyin maahanmuuttajien lapseksi duunariperheeseen, olen opiskellut yliopistolla Dublinissa, Joensuussa ja Helsingissä. Olen humanisti-generalisti, joka on tehnyt työuransa tavoitteellisissa, valtakunnallisissa edunvalvontajärjestöissä. Tiedän yhtä sun toista verkostoitumisesta, vaikuttamisesta, organisaatioiden vaikuttavuudesta sekä asioiden ja ihmisten johtamisesta.

Haen puoluesihteerin tehtävää, koska haluan kirittää omalla osaamisellani Vihreät pysyvästi puoluekartalle isoksi puolueeksi ja vahvistaa sen puoluekoneiston iskuun. Näen sen luontaisena jatkumona kaikelle aiemmin tekemälleni. Olen aina tiimityöskentelijä ja näen roolini osana isompaa kokonaisuutta.

Olen 20 vuotta ollut yhtäjaksoisesti sekä luottamustehtävissä että töissä hyvin erilaisissa järjestöissä ja organisaatioissa – yhteistä niille kaikille on ollut se, että olen kokenut voivani tavalla tai toisella vaikuttaa sillä kaikkien hyvinvointiin sekä tehdä maailmasta aina ripausta paremman paikan.

Joensuun ylioppilaskuntapolitiikan kautta Suomen ylioppilaskuntien liittoon (hallituksesta kansainvälisten asioiden sihteeriksi), kansanedustajan avustajasta kääntäjien ammattiliiton vt toiminnanjohtajaksi, perhevapaiden kautta kaupan alan asiamieheksi sekä palvelualojen yhteiskuntasuhteiden vastaavaksi.

Väliin on mahtunut luottamustehtäviä Kepan (nyk. Fingo) ja Sadankomitean hallituksessa, ortodoksisen seurakunnan valtuustossa, opetuslautakunnan jäsenyyttä, vihreää yhdistystoimintaa ja koulutusta, vertaisperhetyötä Downin syndroomaan liittyen sekä paljon hyviä bileitä ja mahtavia ystävyyksiä.

Olen vuodesta 2010 ollut myös vakikeskustelijana Ylen aamutv:n Jälkipörssi-ohjelmassa, joka on ennen kaikkea opettanut keskustelemaan suorassa lähetyksessä ja kuuntelemaan.

Omaan erittäin laajan osaamisen järjestöllisestä kehittämisestä. Olen toiminut aivan pienissä järjestöissä ja päätynyt Suomen suurimpaan naisvaltaiseen ammattiliittoon. Tiedän, kuinka järjestöllisiä sekä edunvalvonnallisia tavoitteita asetetaan – ja saavutetaan. Tunnen eri puolueiden tavan ajatella sekä tiedän, keneltä kannattaa lähteä jotain tiettyä asiaa selvittämään.

Olen johtanut toimintaa ja tiedän mitä budjetti – ja henkilöstövastuu tarkoittaa. Tiedän, millaisen hyvän työyhteisön pitäisi olla ja kuinka johtaa asiantuntijoita. Suunnittelussa tulee aina olla mielessä lyhyen tähtäimen lisäksi myös pitkä näkymä ja ihmiset – aina myös ihmiset.

Ennen kaikkea tiedän, että meissä jokaisessa sykkii intohimo saada aikaan muutosta. Tiedän, millaista hintaa siitä monesti joutuu maksamaan ja miten paljon aito tuki voi motivoida jaksamaan vielä piirun verran pidemmälle. Puoluetoiminnan ytimessä tulee aina olla se, että jokainen kokee olevansa tärkeä kokonaisuuden kannalta. Onneksi kukaan meistä ei tee tätä yksin: teemme sen aina yhdessä.